Grondstoffen

De basis en grondstof van de Kongy Konjac Spons is de wortel van de Konjac plant. Deze Konjac wortel wordt gedroogd en vermalen tot Konjac Bloem en vervolgens samen met water  – met liefde en met de hand – verwerkt tot de Konjac Spons.

De Konjac Plant moet tenminste 3 jaar groeien voordat deze geschikt is voor productie. De volledige productie – van verbouwing tot aan de afgewerkte spons – wordt uitgevoerd door onze partner in Zuid-Korea.

De Konjac Wortel kan groeien tot 25 cm in diameter en is eigenlijk een knol die groeit uit de zogenaamde “Tong van de Duivel”. In Zwistersland heet de tong van de duivel ook wel de tranen-boom: een zeldzame maar niet veeleisende plant.

De tong van de duivel komt uit zuid-oost Azië en komt vooral voor in Japan, China, Indonesië en Zuid-Korea. Dee plant houdt van de locale tropische en sub-tropische klimaten daar.

Vooral in Japan wordt de Konjac Wortel gebruikt in de voedsel industrie, bijvoorbeeld Oden (een soort stoofpot), in vorm van noodles voor sukiyaki en gyudon of fruit-snacks.

Konjac Potato       Tong van de Duivel